Поиск по базам:


shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu
NO KA 'OI Фитнес shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

NO KA 'OI Фитнес

одноцветное изделие, неопрен, логотип, внутренняя набивка

Подробнее...

Цена: 7200 RUR

Купить

Похожие товары...

Универсальный резак Black+Decker MT 300 KA shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

Универсальный резак...

Универсальный резак Black+Decker MT 300 KA

Подробнее...

Цена: 5283.5 RUR

Купить

Похожие товары...

Сетевой фильтр Ainy KA-001B 3 Sockets 3xUSB White shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

Сетевой фильтр Ainy...

Сетевой фильтр Ainy KA-001B 3 Sockets 3xUSB White

Подробнее...

Цена: 1278 RUR

Купить

Похожие товары...

Молоток СТАНКОИМПОРТ Ka-1309 shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

Молоток СТАНКОИМПОРТ...

Тип молотка: рихтовочный

Подробнее...

Цена: 5990 RUR

Купить

Похожие товары...

NO KA 'OI Фитнес shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

NO KA 'OI Фитнес

неопрен

Подробнее...

Цена: 8050 RUR

Купить

Похожие товары...

Компрессометр СТАНКОИМПОРТ Ka-7372 shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

Компрессометр СТАНКО...

Тип: компрессометр, Назначение: для измерения давления в цилиндрах

Подробнее...

Цена: 2990 RUR

Купить

Похожие товары...

NO KA 'OI Фитнес shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

NO KA 'OI Фитнес

неопрен, indoor training, одноцветное изделие

Подробнее...

Цена: 7200 RUR

Купить

Похожие товары...

Dritan Halili Fjalorth shpjegues i terminologjise bankare shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

Dritan Halili Fjalor...

Document from the year 2005 in the subject Business economics - Bankin...

Подробнее...

Цена: 5139 RUR

Купить

Похожие товары...

Printio Полицейский вертолет police ka-226 shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

Printio Полицейский...

Футболка классическая — цвет: БЕЛЫЙ, пол: МУЖ, качество: ЭКОНОМ. Полиц...

Подробнее...

Цена: 800 RUR

Купить

Похожие товары...

Кофеварка Smile KA 784 shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

Кофеварка Smile KA 7...

Smile KA 784 На 1 чашку Кнопка Вкл/Выкл с индикацией работы Съемный мо...

Подробнее...

Цена: 520 RUR

Купить

Похожие товары...

PAULE KA Свитер shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

PAULE KA Свитер

вязаное изделие, вышивка, одноцветное изделие, круглый вырез горловины...

Подробнее...

Цена: 9450 RUR

Купить

Похожие товары...

NO KA 'OI Майка shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

NO KA 'OI Майка

синтетическое джерси, логотип, разноцветный узор, круглый вырез горлов...

Подробнее...

Цена: 6800 RUR

Купить

Похожие товары...

NO KA 'OI Топ без рукавов shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

NO KA 'OI Топ без ру...

синтетическое джерси, без аппликаций, одноцветное изделие, круглый выр...

Подробнее...

Цена: 4250 RUR

Купить

Похожие товары...

PAULE KA Пиджак shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

PAULE KA Пиджак

шантунг, без аппликаций, одноцветное изделие, без карманов, круглый вы...

Подробнее...

Цена: 16750 RUR

Купить

Похожие товары...

NO KA 'OI Повседневные шорты shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

NO KA 'OI Повседневн...

джерси, техническая ткань, логотип, разноцветный узор, высокая талия,...

Подробнее...

Цена: 5250 RUR

Купить

Похожие товары...

NO KA 'OI Легинсы shaykh muhammad sadiq abadi akabir ka maqaam e tawazu

NO KA 'OI Легинсы

синтетическое джерси, одноцветное изделие, классическая посадка на тал...

Подробнее...

Цена: 8500 RUR

Купить

Похожие товары...

Страницы: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59

Для информации:

Document from the year 2005 in the subject Business economics - Banking, Stock Exchanges, Insurance, Accounting, grade: Keine, , language: Albanian, abstract: Zhvillimi i ekonomisë së tregut në Shqipëri në vitet e fundit është intensifikuar ndjeshëm,gjë që u dedikohet sidomos privatizimeve dhe investimeve të huaja në sektorinbankar. Në këtë kontekst, përkthimi i termave bankare nga gjuhët e huaja kryesore, si dheshpjegimi i tyre merr një rëndësi të dorës së parë.Ky fjalorth i terminologjisë bankare gjermanisht-frëngjisht-italisht-anglisht-shqip, i cilipërmban rreth 1200 terma për secilën gjuhë, ka si qëllim t'u përcjellë të interesuarve -kryesisht nxënësve të shkollave ekonomike, studentëve të shkencave ekonomike, por edhenëpunësve të bankave - njohuritë gjuhësore bazë të terminologjisë bankare në gjuhët elartpërmendura, të shoqërura me një shpjegim të shkurtër mbi përmbajtjen e tyre.Fjalori ka si pikënisje gjermanishten, d.m.th. që lemat nistore, sinonimet dhe antonimetmundshme të dhëna në kontekste të ndryshme janë në shumicën e rasteve në gjuhëngjermane. Megjithatë, në rastet kur termat përdoren në gjermanishte pa u përkthyer, atojepen në gjuhën angleze, - si gjuhë ekonomike botërore - apo edhe në atë frënge. Duke qenëse si bazë e fjalorit u mor terminologjia e tregut financiar dhe monetar zviceran, shpjegimetbazohen kryesisht në ligjet dhe rregullat ekonomike të sektorit bankar dhe të bursës nëKonfederatën Zvicerane. Për hartimin e Fjalorit u shfrytëzuan materiale të ...